Форум 1-Д класу Києво-Могилянського колегіуму (2011р.)

Информация о пользователе

Привет, Гость! Войдите или зарегистрируйтесь.

Вы здесь » Форум 1-Д класу Києво-Могилянського колегіуму (2011р.) » Уроки » Українська література

Українська література

Сообщений 1 страница 14 из 14

1

Шановні учні і батьки!

Говоримо про цей предмет.. враження, побажання.. ))

0

2

УВАГА!!! КОНКУРС!!!

Усім відомо, що 21 лютого у всьому світі святкують Тиждень рідної мови. У зв"язку із цим серед 1-2 класів буде проведено невеличкий поетичний "вечір", буде зачитана деяка інформація про нашу рідну українську мову, а також вірші про неї.
Хто бажає взяти участь - звертайтеся у приватні повідомлення чи коментарі. Всього уже є підготовлено 24 вірші+(прибл.) 6 інформаційних уривків, тож вистачити має усім охочим. І звісно ж участь буде нагороджена хорошими оцінками з української літератури. і постараюсь домовитись про укр. мову.
Чекаю ваших заявок. П.Олександра..

Заявки залишайте під цим постом )))
п. Олександра буде їх проглядати )))

Вечір зробимо в домашньому стилі: чай, печиво тощо.

0

3

Валерия Ткаченко тоже хочет участвовать. Как можно получить задание?

0

4

Света очень хотела участвовать, но оказывается можно только ограниченному количеству...Расстроилась. Может как-то можно дать возможность всем желающим? Эх:(

0

5

Natali Kozina написал(а):

Света очень хотела участвовать, но оказывается можно только ограниченному количеству...Расстроилась. Может как-то можно дать возможность всем желающим? Эх:(

так, на жаль, бажаючих було більше, ніж віршів написано про українську мову. тому методом жеребкування вибирали тих, хто отримав вірші. щодо участі, то є ще прозові уривки. про них вони знають також і всі охочі можуть підійти ще  у понеділок отримати їх.

п.Олександра

+1

6

Прошу ознайомитись з літературою, котра потрібна нашим діткам на українську літературу:
1) Міфи та легендиукраїнців(слов”ян)
2) Українськінародніказки
3) Іван Франко  «Малий Мирон», «Олівець», «Підоборогом», “Shonsreiben”, “Мій злочин”, “Абу-Касимові капці”, зб. казок “Коли ще звірі говорили”
4) Василь Королів-Старий “Злидні”, “Літавиця”, “Вовкулака”, “Нечиста Сила”, “Мара”, “Дідько”, “Перелесник”, “Дюдя”, “Потороча Хрипка”, “Чортова перечниця”, “Рибальчина Русалонька”
5) Василь Симоненко “Лебеді материнства”, “Ти знаєш що ти людина”, “Де зараз ви, кати мого народу?”, “Україні” та інші поетичні твори, «Казка про Дурила», «Подорож в КраїнуНавпаки»,
6) Байки Леоніда Глібова
7) Літописні оповіді. “Повість минулих літ”  у переказі В. Близнеця або інших авторів(для дітей)
8) Тарас Шевченко “Кобзар”
9) Павло Тичина. Лірика

Вчитель просить: Додатково напам”ять можна вивчати будь-який поетичний твір (якого нема у програмі). Вимоги – не менше 4 строф (мін 16 рядків), виразне виконання. Перед тим, як вивчати певний вірш, необхідно його затвердити у вчителя.
Також можна готувати відомості про авторів та їх творів,що  вивчаємо (реферати, доповіді і т.д.) Вимоги – НЕ З ІНТЕРНЕТУ! У кінці вказувати джерела якими послуговувались під час написання роботи, Реферат –мін. 10 аркушів, доповідь – мін 5 аркушів, дитина має володіти матеріалом і розповідати його своїми словами (вчитель забирає роботу, а дитина або за тезисним планом, або за конспектом розказує), має вміти відповідати на додаткові питання за рефератом/доповіддю.
Якщо є таке бажання, можу відсканувати книжку із письмовими завданнями до кожного уроку. Їх можна буде роздруковувати, робити вдома і приносити на урок для перевірки. Одна вимога – кожну роботу не пізніше пройденого матеріалу (щоб не було потім величезної купи, яку треба розгрібати) ;)
Цікавою для мене була б робота, якби ми провели урок вивчення української демонології. Бо наші діти зовсім не знають хто такі русалки чи лісовики. Тому якщо батьки не проти можна було б провести 1 пару – вивчення (за допомогою доповідей дітей), а другу пару (можливо, у кінці року) – поставити сценку(з костюмами і т.п.) із цими героями.

0

7

Шановні батьки та дітки!
Поетичний вечір пройде 21 лютого о 16:00. Орієнтовно в актовій залі КМК. Але.. потрібна Ваша допомога!

Хотіли б оформити залу в укр. стилі. Хто має гарні тарілочки, рушники, скатертини, прикраси до столу в укр. стилі... прошу ... принесіть на тимчасове користування ))))

Дякую... Прошу попередньо набрати на тел. і повідомити про наявність... (ми ж маємо знати, що в нас є) :)

0

8

у меня есть кукла в украинским наряде, красивая :) Когда и кому ее принести?

0

9

mama Valerii T. написал(а):

украинским наряде, красивая

О! Супер!!! А можете принести її в клас біля 16:00, або передати дитині ранком ? ))

0

10

с утра я передам Лере, + денежку для фонда, сорри сегодня был с утра сумбур, забыла Лере дать

0

11

планується цікава подія http://obyrok.livejournal.com/45713.html#cutid1
не знаю на скільки організатори спроможуться зробити те, що написали, але звучить незвичайно.
посадка і збір хлібу, проживання у наметовому таборі.
це могло б знадобитися для вивчення у 6-му календарно-обрядових пісень. адже саме до цього жанру фольклору належать жниварські пісні.  діти разом із батьками зможуть наочно подивитися як відбувався процес посадки та збору жита, а також провести екстремальні вихідні.

0

12

stupakovska написал(а):

звучить незвичайно.

Цікаво! А давайте замінем банальні екскурсії подібним фестом )))) Збираємо команду )))

0

13

Я показала ссылку своей Ане, она заинтересовалась. Я думаю, многим деткам будет интересно! а главное познавательно! Мы готовы поддержать это предложение))

0

14

http://uploads.ru/t/6/I/x/6Ix2g.jpg

Свято "Української мови". Дякую пані Олександрі за свято!!!

0

Вы здесь » Форум 1-Д класу Києво-Могилянського колегіуму (2011р.) » Уроки » Українська література